- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
דו"חות החנייה ניתנו שלא כדין- עיריית רחובות תפצה ב- 1,000 ש"ח
לפסק הדין בעניין שרון פרידמן נ' עיריית רחובות
אשה חנתה בעיר רחובות כחוק. ברם, היא קבלה בשני מקרים שונים דו"חות חנייה. העירייה בטלה את הדו"חות בסופו של דבר, אבל הבעל תבע בגין הטרחה וההטרדה. בית המשפט לתביעות קטנות ברחובות קבע, כי העירייה תשלם לו פיצוי בסך של 1,000 ש"ח.
התובע עתר לחייב את עיריית רחובות לשלם לו סך של 1,500 ש"ח בגין עוגמת נפש שנגרמה לו ולאשתו בשל דו"חות חנייה שניתנו לאשתו ע"י העירייה.
לטענת התובע, בחודש ינואר 2007 אשתו החנתה את רכבה ברחוב רמז שברחובות, במקום המסומן בכחול לבן. לטענתו, אשתו הצמידה לחלון רכבה, הפונה למדרכה -כרטיס חנייה תקף כנדרש על פי החוק. בהגיעה לרכבה מצאה דו"ח מוצמד לרכבה שניתן בשעה שהכרטיס היה בתוקף.
במקרה נוסף שארע ביוני 2007, טען התובע, כי שוב נרשם לאשתו דו"ח, בשעה שהכרטיס היה בתוקף. התובע טען, כי פנה למספר גורמים בעירייה, אך לא קיבל תשובות המניחות את הדעת.
התובע ציין, כי לאחר פניותיו לעירייה, זו ביטלה את הדו"חות. לטענתו, לנוכח העובדה שאשתו- בשני המקרים- פעלה כחוק, העירייה גרמה להם לטרחה רבה.
העירייה טענה מנגד, כי בשני האירועים בהם נרשמו הדו"חות, מצאו הפקחים כי לרכב לא הוצמדו כרטיסים, ולראיה צורפו תמונות של הרכב.
נציג העירייה הוסיף בדיון, כי התובע קיבל יחס נאות ולא כפי שטען, ולראיה, הדו"ח הראשון בוטל מבלי לבדוק כלל אמיתות טענותיו של התובע. לטענתו, התובע הוא שגרם לטרחה.
הדו"חות ניתנו שלא כדין
השופטת לבנה צבר דחתה את טענות העירייה, וקבעה כי מאחת התמונות ניתן לראות בבירור כרטיס חניה שמוצמד לשמשת הרכב, בצד של הנהג. לדבריה: " תמונות אלה שצורפו על ידי הנתבעת עצמה, מעידות כאלף עדים על כך שהדו"חות נתנו שלא כדין".
כן דחתה השופטת את טענת נציג העירייה, לפיה התובע הוא שגרם לטרחה, וציינה כי: " טענה זו מוטב היה לה שלא תשמע".
נקבע, כי שני הדו"חות ניתנו שלא כדין, ולפיכך בעטיה של העירייה ושתי פעולותיה הבלתי חוקיות, הוטרח התובע שכן הוא נאלץ לפנות לעירייה ולטפל בביטול הדו"חות, ובשל כך הוא זכאי לקבל פיצוי בגין הטרחה שנגרמה לו.
העירייה חויבה לשלם לתובע פיצוי בגין הטרחה והטרדה שנגרמו לו בסך של 1,000 ש"ח, וכן הוצאות המשפט בסך 1,000 ש"ח.
לפסק הדין בעניין שרון פרידמן נ' עיריית רחובות
למדור נזיקין
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
